The Blog

Prečo darovať online?

i 30 júna No Comments by

Učiteľky aj deti chcú prísť opäť na kováčske dni

Veľmi som šťastná, že tie deti tam boli, majú zážitky…
Bol to krásny zážitok na celý život pre nás, aj pre deti…
Ďakujeme, že sme mohli byť na takom krásnom podujatí, na budúci rok by sme chceli opäť prísť, ale na viac dní, aby deti spoznali aj Bratislavu. ..

Takéto boli reakcie učiteliek, ktoré prišli s deťmi prevziať ocenenie za svoje výtvarné diela v súťaži Farebný svet – Coloriskeri luma 2015. Prišli z Humenného, Čaklova, Ždane a ďalších miest. Podujatie bolo súčasťou Európskeho rómskeho kováčskeho sympózia v Dunajskej Lužnej – v obci vzdialenej len 15 km od Bratislavy.
Predstava, že by na budúci rok prišlo oveľa viac deti na slávnostné oceňovanie a súčasne aj na „Kováčske dni“, ako to miestni ľudia volajú, je pre nás veľmi inšpirujúca. Nie každý deň majú deti možnosť vidieť skutočného kováča pri vyhni, košíkára pri pletení koša a spevákov a hudobníkov, ktorých doteraz videli len na internete alebo v televízii. Okrem toho neopakovateľná atmosféra, možnosť stretnúť nových ľudí a hovoriť o spoločných záujmoch. Motivujúci je aj návrh spojiť výlet so spoznávaním bratislavského hradu alebo iných miest v hlavnom meste.
Nášmu spoluorganizátorovi, predsedovi občianskeho združenia Chartikano, Robertovi Rigóovi, sa takáto predstava tiež páči. Deti a ich obrázky na tému tradičné rómske remeslá boli obohatením 12. ročníka sympózia. Navyše, veľa detí, ktoré sa našej súťaže zúčastňuje pochádza z rodín, kde si nemôžu dovoliť ísť na výlet do Dunajskej Lužnej a do Bratislavy. Často je to ich prvá cesta vzdialená tak ďaleko od domova a súčasne odmena za ich talent a šikovnosť.
Ak podporíte našu organizáciu určitou sumou, budeme môcť viacerým deťom tento výlet finančne zabezpečiť.

Pozrite si video zo sympózia a v sekcii Farebný svet pod blogom si čítajte aj viac
http://romanokher.sk/blog/2015/06/30/video-zo-sympozia-a-z-vystavy-farebny-svet/

Ak nám chcete pomôcť , môžete to urobiť aj z domu s jednoduchím kliknutím:

CHCEM DAROVAŤ ONLINE

Comments